Euro 2024 - 6 παιχνίδια με ενδιαφέρον!

Image for Euro 2024 - 6 παιχνίδια με ενδιαφέρον!

Κατηγορία:

Euro 2024

Ημερομηνία:

08-04-2024

Υπάρχουν πολλές συναρπαστικές αναμετρήσεις για να ανυπομονήσουμε πριν την έναρξη του UEFA EURO 2024 στις 14 Ιουνίου.

Η κλήρωση της φάσης ομίλων του UEFA EURO 2024 έχει ολοκληρωθεί και η ανυπομονησία μεγαλώνει ήδη ενόψει της μεγάλης έναρξης του Ιουνίου.

Όμιλος A: Γερμανία εναντίον Σκωτίας, 14 Ιουνίου (Μόναχο, 22:00)

Το τουρνουά ξεκινά με στυλ καθώς οι οικοδεσπότες, η Γερμανία, αντιμετωπίζουν τη Σκωτία στον εναρκτήριο αγώνα. Η τρεις φορές κατακτήτρια του EURO, Γερμανία, εμφανίζεται για 14η φορά στο τουρνουά, ένα ρεκόρ, και θα ήθελε πολύ να το κατακτήσει ξανά μπροστά στους δικούς της φιλάθλους.

Αλλά η ομάδα του Julian Nagelsmann δεν θα τα έχει εύκολα ενάντια στη Σκωτία, η οποία έχασε μόνο μία φορά στα προκριματικά και κατέγραψε διάσημες νίκες ενάντια σε ομάδες όπως η Ισπανία και η Νορβηγία κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Η Σκωτία δεν έχει νικήσει ποτέ τη Γερμανία σε οκτώ προηγούμενες ανταγωνιστικές συναντήσεις, αλλά τα πάντα είναι δυνατά στο Μόναχο.

Όμιλος B: Ισπανία εναντίον Ιταλίας, 20 Ιουνίου (Γκέλζενκίρχεν, 22:00)

Αυτοί οι δύο γίγαντες θα συναντηθούν για πέμπτη φορά σε σερί EURO τη Δεύτερη Ημέρα των Αγώνων, σε ένα παιχνίδι που έχει όλα τα φόντα για ένα πιθανό κλασικό.

Η Ισπανία κέρδισε τελευταία φορά το τουρνουά το 2012, νικώντας την Ιταλία 4-0 στον τελικό, και θα είναι ανάμεσα στα φαβορί για να φτάσει ξανά μέχρι το τέλος αυτή τη φορά. Διαθέτουν ένα ιδιαίτερα ταλαντούχο σύνολο που περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα όπως ο Rodri, ο Pedri και ο υποσχόμενος νεαρός εξτρέμ Lamine Yamal.

Οι κάτοχοι, η Ιταλία, απέφυγαν οριακά τα προκριματικά play-offs χάρη σε μια δύσκολη ισοπαλία την τελευταία ημέρα απέναντι στην Ουκρανία, και οι Azzurri σίγουρα θα είναι μια ομάδα για να παρακολουθηθεί στενά υπό τον νέο προπονητή τους Luciano Spalletti.

Όμιλος C: Δανία εναντίον Αγγλίας, 20 Ιουνίου (Φρανκφούρτη, 19:00)

Η Δανία θα ελπίζει σε διαφορετικό αποτέλεσμα εναντίον των Τριών Λεόντων μετά την ήττα τους με 2-1 στην παράταση στα ημιτελικά του EURO 2020 στο Wembley Stadium.

Και οι δύο πλευρές τερμάτισαν πρώτες στις προκριματικές τους ενότητες, με την Αγγλία αήττητη στον Όμιλο Γ. Οι δύο ομάδες θα φτάσουν στη Γερμανία γεμάτες αυτοπεποίθηση και με την ελπίδα να προχωρήσουν βαθιά στη φάση των νοκ άουτ.

Με αυτό το ματς να προηγείται της αναμέτρησης της Ισπανίας με την Ιταλία στις 20 Ιουνίου, εκείνο το βράδυ είναι σίγουρα ένα που πρέπει να σημειωθεί στο ημερολόγιο.

Όμιλος Δ: Ολλανδία εναντίον Γαλλίας, 21 Ιουνίου (Λειψία, 22:00)

Η Ολλανδία, πρωταθλήτρια το 1988, αντιμετωπίζει τη Γαλλία, νικήτρια το 1984 και 2000, σε ένα άλλο ελκυστικό παιχνίδι μεταξύ δύο προηγούμενων νικητών του EURO.

Οι Oranje δεν έχουν προχωρήσει πέρα από τα προημιτελικά του EURO από το 2004, αλλά με παίκτες όπως ο Virgil van Dijk, ο Xavi Simons και ο Cody Gakpo, σίγουρα διαθέτουν αρκετή ποιότητα για να προχωρήσουν περισσότερο αυτή τη φορά.

Η Γαλλία έμεινε έκπληκτη από την Ελβετία στα πέναλτι στους 16 του EURO 2020, αλλά τερμάτισε δεύτερη το 2016 και ελπίζει ότι ο αστέρας της, ο Kylian Mbappé, μπορεί να τη βοηθήσει να φτάσει ξανά στον τελικό. Οι Les Bleus νίκησαν την Ολλανδία δύο φορές στα προκριματικά, και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν αυτό θα δώσει στην ομάδα του Didier Deschamps ψυχολογικό πλεονέκτημα ενόψει αυτής της αναμέτρησης της Δεύτερης Ημέρας των Αγώνων.

Όμιλος E: Βέλγιο εναντίον Ρουμανίας, 22 Ιουνίου (Κολωνία, 22:00)

Το Βέλγιο θα πρέπει να αισθάνεται θετικά για την ικανότητά του να σκοράρει στη Γερμανία, με τον επιθετικό Romelu Lukaku να κάνει νέο ρεκόρ για μια μοναδική προκριματική εκστρατεία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με 14 γκολ στον Ζ Όμιλο.

Αφού απέτυχε να προκριθεί για το EURO 2020, η Ρουμανία επιστρέφει και συμμετέχει σε αυτό το τουρνουά για έκτη φορά. Η καλύτερη εμφάνισή της ήρθε το 2000, όταν πέρασε από μια δύσκολη ομάδα που περιλάμβανε την Αγγλία, τη Γερμανία και την Πορτογαλία πριν ηττηθεί από την Ιταλία στα προημιτελικά.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί μόνο δύο φορές αγωνιστικά πριν, καταγράφοντας μία νίκη η κάθε μία στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994. Ποιος θα πάρει το πάνω χέρι αυτή τη φορά;

Όμιλος Ζ: Τουρκία εναντίον Πορτογαλίας, 22 Ιουνίου (Ντόρτμουντ, 19:00)

Αυτό το τουρνουά θα μπορούσε να σηματοδοτήσει τον επίλογο του μεγαλύτερου σκόρερ διεθνών αγώνων των ανδρών όλων των εποχών, καθώς ο Κριστιάνο Ρονάλντο προσπαθεί να προσθέσει ένα τελευταίο μεγάλο τρόπαιο στη γεμάτη βιτρίνα του.

Η ομάδα του Ρονάλντο κέρδισε και τα δέκα παιχνίδια του Ομίλου της σε μια άψογη προκριματική εκστρατεία, με τον έμπειρο επιθετικό να σκοράρει δέκα γκολ καθ' οδόν για να τερματίσει δεύτερος πίσω από τον Lukaku στην κατάταξη των κορυφαίων σκόρερ.

Η Πορτογαλία μπορεί να βρει πιο δύσκολη τη ζωή ενάντια στη νικήτρια του Ομίλου Δ, την Τουρκία, ωστόσο, με πολλούς να προβλέπουν ότι η συναρπαστική νεανική ομάδα του Vincenzo Montella θα προχωρήσει βαθιά στη φάση των νοκ άουτ. Αυτή η αναμέτρηση της Δεύτερης Ημέρας των Αγώνων θα μας δώσει μια πραγματική ένδειξη για το τι να περιμένουμε από και τις δύο πλευρές.