Πώς να χρησιμοποιήσετε το Κριτήριο Κέλλυ για στοίχημα

Image for Πώς να χρησιμοποιήσετε το Κριτήριο Κέλλυ για στοίχημα

Κατηγορία:

Στρατηγική

Ημερομηνία:

02-04-2024

Κριτήριο Κέλλυ:

Καθορίστε πόσα πρέπει να στοιχηματίσετε

Πριν τοποθετήσουν ένα στοίχημα, οι παίκτες θα πρέπει να λάβουν υπόψη έξι σημαντικά ερωτήματα: ποιος, τι, πότε, πού, γιατί και πώς; Αλλά για αυτό το άρθρο, ενδιαφερόμαστε για το πώς, όπως στο πόσο να στοιχηματίσετε, χρησιμοποιώντας το Κριτήριο Κέλλυ. Δημοφιλής μέθοδος στοιχηματισμού που προτείνει ότι το ποντάρισμα θα πρέπει να είναι ανάλογο με το αντιληπτό πλεονέκτημα.

Σκεφτείτε να τοποθετήσετε ένα στοίχημα στην Αγγλική Πρέμιερ Λιγκ. Μπορούμε να προσαρμόσουμε αυτά τα ερωτήματα αναλόγως:

Σε ποιον να στοιχηματίσετε; Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Τι να στοιχηματίσετε; Τερμάτισμα στην πρώτη 4άδα
Πότε να στοιχηματίσετε; Τώρα
Πού να στοιχηματίσετε;\ Στην εταιρεία με τις καλύτερες αποδόσεις
Γιατί να στοιχηματίσετε; Φαίνεται να είναι υποτιμημένοι
Πόσο; Πόσο να στοιχηματίσετε σε αυτό το αποτέλεσμα;

Τα περισσότερα άρθρα επικεντρώνονται στις πρώτες πέντε ερωτήσεις, χρησιμοποιώντας συνήθως μαθηματικές ή στατιστικές μεθόδους για να απαντήσουν στο 'γιατί'.

Κατά τη λήψη χρηματοοικονομικών αποφάσεων, το κύριο ζήτημα δεν είναι μόνο η εύρεση των κατάλληλων χρηματοοικονομικών προϊόντων για επένδυση αλλά και η απόφαση για το πώς να διαιρέσει κανείς το χαρτοφυλάκιό του. Ομοίως, μια σημαντική ερώτηση για έναν παίκτη, είναι πόσο να στοιχηματίσει;

Πολλοί συνιστούν τη χρήση του Κριτηρίου Κέλλυ ή ενός παραγώγου του. Ουσιαστικά, το Κριτήριο Κέλλυ υπολογίζει το ποσοστό των δικών σας κεφαλαίων για να στοιχηματίσετε σε ένα αποτέλεσμα του οποίου οι αποδόσεις είναι υψηλότερες από το αναμενόμενο, ώστε τα δικά σας κεφάλαια να αυξάνονται εκθετικά.

Ο τύπος του Κριτηρίου Κέλλυ είναι:

(BP - Q) / B
B = οι δεκαδικές αποδόσεις -1
P = η πιθανότητα επιτυχίας
Q = η πιθανότητα αποτυχίας (δηλ. 1-p)

Χρησιμοποιώντας ένα νόμισμα ως παράδειγμα για στοιχηματισμό με το Κριτήριο Κέλλυ

Για παράδειγμα, θεωρήστε ότι στοιχηματίζετε σε ένα νόμισμα να πέσει στην κορώνα σε απόδοση 2.00. Ωστόσο, το νόμισμα έχει προκατάληψη και έχει 52% πιθανότητα να καταλήξει στην κορώνα.

Σε αυτή την περίπτωση:

P= 0.52
Q = 1-0.52 = 0.48
B = 2-1 = 1.

(0.52x1 – 0.48) / 1 = 0.04

Επομένως, το Κριτήριο Κέλλυ θα συνιστούσε να στοιχηματίσετε 4%. Ένα θετικό ποσοστό υποδηλώνει ένα πλεονέκτημα υπέρ του τραπεζικού σας υπολοίπου, έτσι τα κεφάλαιά σας αυξάνονται εκθετικά. Τελικά, το Κριτήριο Κέλλυ προσφέρει ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα έναντι άλλων μεθόδων στοιχηματισμού όπως οι μέθοδοι Fibonacci και Arbitrage καθώς υπάρχει μικρότερος κίνδυνος. Ωστόσο, απαιτεί ακριβή υπολογισμό της πιθανότητας ενός αποτελέσματος και η πειθαρχία αυτής της μεθόδου δεν θα προσφέρει εκρηκτική αύξηση του τραπεζικού σας υπολοίπου.